Vil tre til side i budsjettsaker

Kulturministeren er inhabil overfor tre kulturinstitusjoner

Jaffery har som nyutnevnt kulturminister trukket seg fra en rekke styrer hun satt i, blant annet i Riksscenen og Norsk Scenekunstbruk. (Foto: Martin Solhaug Standal/NTB.)
Jaffery har som nyutnevnt kulturminister trukket seg fra en rekke styrer hun satt i, blant annet i Riksscenen og Norsk Scenekunstbruk. (Foto: Martin Solhaug Standal/NTB.)
Nylig utnevnte kulturminister Lubna Jaffery (Ap) har erklært seg inhabil overfor de tre kulturinstitusjonene Riksscenen, Scenekunstbruket og Voksenåsen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nylig utnevnte kulturminister Lubna Jaffery (Ap) har erklært seg inhabil overfor de tre kulturinstitusjonene Riksscenen, Scenekunstbruket og Voksenåsen.

– Det betyr at jeg vil tre til side i budsjettsaker som angår disse institusjonene, skriver Jaffery i en epost til NRK.

Det er ikke uvanlig at statsråder er inhabile i enkelte situasjoner, og at de informerer om dette i forkant. I slike situasjoner er det vanlig med settestatsråd, altså at det er en annen statsråd som midlertidig overtar det aktuelle ansvarsområdet.

Lubna Jaffery ble i forrige uke utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister etter Anette Trettebergstuen, som nylig trakk seg fordi hun hadde brutt habilitetsreglene.

Jaffery har som nyutnevnt kulturminister trukket seg fra en rekke styrer hun satt i, blant annet i Riksscenen og Norsk Scenekunstbruk.

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar