Facebook-eier Meta tjente mer enn ventet

Meta, som har hovedkontor i Menlo Park i, California, presenterte kvartalstall tirsdag. Her med Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg. (AP Photo/Mark Lennihan.)
Meta, som har hovedkontor i Menlo Park i, California, presenterte kvartalstall tirsdag. Her med Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg. (AP Photo/Mark Lennihan.)
Meta hadde bedret resultatet i årets andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Annonseinntektene til Facebooks eierselskap økte.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Meta økte omsetningen.

Meta fikk økt omsetningen 11 prosent til 32 milliarder dollar i andre kvartal i år, mens resultatet økte 16 prosent, til 7,8 milliarder dollar – tilsvarende nærmere 79 milliarder norske kroner.

Utbyttet per aksje ble 2,98 dollar, mens analytikerne hadde ventet seg 2,91 dollar, ifølge en oversikt laget av FactSet Research.

Reklameinntektene falt i etterkant av koronapandemien, men har nå tatt seg opp igjen. Facebook hadde 3,03 milliarder daglige brukere ved utgangen av juni i år, en økning på 3 prosent fra samme tid i fjor.

Meta-aksjen steg 4,8 prosent på børsen i New York tirsdag.

Annonse

Les også: Bokhandler frykter ny lov vil begrense ytringsfriheten

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar