Hevder Tiktok brukes til å spre «hatefulle og undergravende meldinger». Nå stenger Senegal mediet

Innskrenkningene kommer etter at opposisjonsleder Ousmane Sonko ble tiltalt for kriminell sammensvergelse, for å planlegge opprør og andre lovbrudd. (Foto: Illustrasjonsfoto.)
Innskrenkningene kommer etter at opposisjonsleder Ousmane Sonko ble tiltalt for kriminell sammensvergelse, for å planlegge opprør og andre lovbrudd. (Foto: Illustrasjonsfoto.)
Myndighetene i Senegal sier Tiktok er en sikkerhetstrussel og stenger det sosiale mediet inntil videre.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Senegal stenger Tiktok.

Samferdselsministeren i Senegal sier i en uttalelse onsdag at Tiktok brukes til å spre «hatefulle og undergravende meldinger» som truer landets stabilitet.

Mens opposisjonen demonstrerer har myndighetene også begrenset tilgangen til mobildata. Også her brukes rikets sikkerhet som begrunnelse.

Innskrenkningene kommer etter at opposisjonsleder Ousmane Sonko ble tiltalt for kriminell sammensvergelse, for å planlegge opprør og andre lovbrudd.

Det har vært sporadiske voldelige protester i landet i hele år. Opposisjonen anklager president Macky Sall for å rette anklager mot Sonko for å diskvalifisere ham fra å stille til valg.

Annonse

Les også: Det haster å forbedre vår menneskelige intelligens

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar