Stoppes av ekstremværet

Avlyser «Peer Gynt» på Gålå

Emilia Roosmann (Ingrid) og Aksel Hennie (Peer Gynt) under prøvene til årets «Peer Gynt»-oppsetning på Gålå. (Foto: Presse.)
Emilia Roosmann (Ingrid) og Aksel Hennie (Peer Gynt) under prøvene til årets «Peer Gynt»-oppsetning på Gålå. (Foto: Presse.)
Ekstremværet Hans gjør at Aksel Henni og resten av skuespillerne «Peer Gynt» på Gålå ikke går på scenen på Gålå i kveld.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Peer Gynt» på Gålå avlyses mandag 7. august.

Etter anbefaling fra Statsforvalteren i Innlandet, politiet og Sør-Fron kommune blir Peer Gynt på Gålå avlyst mandag.

Forklaringen er ekstremværet som er varslet.

– Sikkerheten til publikum og alle involverte kommer alltid i første rekke, derfor velger vi å avlyse sier administrerende direktør May Brit Støve i Peer Gynt AS til Gudbrandsdølen Dagningen.

Det er første gang at en Peer Gynt-forestilling avlyses på grunn av vær siden starten i 1989.

Annonse

Publikum som allerede har kjøpt billetter kan ikke få igjen pengene, men kan få bytte til forestillingene onsdag eller torsdag denne uken, har styret besluttet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar