Botero er død

Billedkunstneren Fernando Botero er død, 91 år gammel. (Foto: EFE/Angelo Carconi/Archivo.)
Billedkunstneren Fernando Botero er død, 91 år gammel. (Foto: EFE/Angelo Carconi/Archivo.)
Den colombianske billedkunstneren Fernando Botero er død, 91 år gammel. Han har vært utstilt en rekke steder i Norge, og er blant annet å se i skulpturparken på Kistefos.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kunstneren Fernando Botero er død.

Den colombianske billedkunstneren Fernando Botero (f. 1932) er død, 91 år gammel, opplyser Colombias president Gustavo Petro.

– Fernando Botero, maler av våre tradisjoner og mangler, maler av våre dyder, er død, skriver presidenten i sosiale medier fredag.

Botero var regnet som Colombias mest berømte kunstner. Han var spesielt kjent for sine svulmende fremstillinger av både mennesker og dyr.

Kunstneren er blant annet kjent for sine monumentale bronseskulpturer, som ofte forestiller kvinnekropper med overdrevent kraftige eller formfulle former, ofte av kvinner. Lignenede figurer går også igjen i maleriene hans, som også typisk kjennetegnes av klare farger.

Annonse

I Norge er han kjent for blant annet en kvinnelig torso på Kistefos. Han har også blitt vist på for eksempel Henie Onstad Kunstsenter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar