Faktisk.no mørkla ikke at Sindre Finnes handlet bompengeaksjer. Tvert imot

Artikkelen publisert på Faktisk.no 31. juli 2019 gikk ut på å undersøke hva som, ut fra tilgjengelig informasjon, var situasjonen da artikkelen ble skrevet, påpeker Olav Østrem, nyhetsredaktør i Faktisk.no. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Artikkelen publisert på Faktisk.no 31. juli 2019 gikk ut på å undersøke hva som, ut fra tilgjengelig informasjon, var situasjonen da artikkelen ble skrevet, påpeker Olav Østrem, nyhetsredaktør i Faktisk.no. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Det kommer frem i vår fire år gamle artikkel at Sindre Finnes handlet bompengeaksjer i fortiden. Men tilgjengelig informasjon tilsa at han ikke lenger tjente penger på dette, skriver Olav Østrem.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Nyhetsredaktør i Faktisk.no, Olav Østrem, svarer på Øyvind Sægrovs debattinnlegg «Hvorfor mørkla Faktisk.no at Sindre Finnes handlet bompengeaksjer?»

I Subjekt fredag 15. september spør Øyvind Sægrov «Hvorfor mørkla Faktisk.no at Sindre Finnes handlet bompengeaksjer?»

Artikkelen publisert på Faktisk.no 31. juli 2019 gikk ut på å undersøke hva som, ut fra tilgjengelig informasjon, var situasjonen da artikkelen ble skrevet. At Sindre Finnes eide aksjer i Q-Free fram til september 2017, er jo ikke omstridt – og var også en del av bakteppet i Faktisk.no-artikkelen fra 2019.

Faktisk.no mørkla altså ikke at Finnes handlet bompengeaksjer. Men det som står i artikkelen, er at Finnes i henhold til offentlig informasjon (Aksjonærregisteret) tilgjengelig på tidspunktet for publisering (juli 2019), ikke lenger var registrert med aksjer i dette selskapet.

I den over fire år gamle artikkelen understrekes det samtidig at Aksjonærregisteret ikke oppdateres kontinuerlig, men viser bare opplysninger som er registrert 31. desember hvert år.

Annonse

Med andre ord: Når artikkelen den gang konkluderte med at Sindre Finnes per juli 2019 ikke tjener penger på Q-Free ASA, så var det fordi tilgjengelige opplysninger på det tidspunktet viste at han ikke hadde eid aksjer i dette selskapet siden september 2017.

Les også: Faktisk.no og mediebransjen bør være forsiktig med hva de ønsker seg

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar