Snakkis i USA:

Kommer med pikante avsløringer om Trump

Tidligere president i USA, Donald Trump, må tåle å bli omtalt i ny bok. (Foto: (AP Photo/Charlie Neibergall).
Tidligere president i USA, Donald Trump, må tåle å bli omtalt i ny bok. (Foto: (AP Photo/Charlie Neibergall).
Donald Trump visste at han hadde tapt valget, men syntes det var ytterst pinlig. De siste ukene brente hans stabssjef en mengde papirer, heter det i en ny bok.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tidligere medarbeider i Det hvite hus, Cassidy Hutchinson, er aktuell med boken «Enough» (Nok nå). Den er blitt en snakkis i USA.

Det er den tidligere medarbeideren i Det hvite hus, Cassidy Hutchinson, som står bak boken «Enough» (Nok nå). Den er blitt en snakkis i USA.

– Cass, om jeg klarer denne jobben og kan holde ham (Trump) ute fra fengsel, så har jeg gjort min del.

Ordene stammer fra Trumps siste stabssjef, Mark Meadows, og de falt noen måneder før presidentvalget i november 2020.

Hutchinson ble kjent for allmennheten da hun i fjor sommer vitnet under en kongressgransking av stormingen av Capitol Hill 6. januar 2021.

Annonse

Hun fortalte blant annet at Trump kjente til at enkelte tilhengere var bevæpnet og at han ville at metalldetektorene som ble brukt i området rundt kongressen, skulle fjernes.

Les også: Før ville disse druene blitt kastet. Nå er de den nye vinen

Tumulter

I «Enough» forteller Hutchinson om sin oppvekst og veien fra praktikant hos den erkekonservative senatoren Ted Cruz til Det hvite hus. Hun framholdt at hun var lojal til det siste, men at tiden nær Trump var full av tumulter.

– Donald Trump er den fremste trusselen mot demokratiet i vår levetid, kanskje i Amerikas historie. Vi må spørre oss: Hvordan skulle en ny periode med Trump se ut? Hvem skal jobbe for ham? spør Hutchinson i et intervju med CNN. Hun mener at Trump burde nektes å stille til valg.

I boken beskriver hun hvordan Meadows fra midten av desember 2020 ville at det daglig skulle fyres opp i peisen på sitt kontor og at hun gjentatte ganger så at han matet dokumenter inn i flammene. Senere beklaget Meadows’ kone seg over et det luktet røyk av alle mannens dresser og at hun ikke rakk å få dem levert til renseriet.

Ved en anledning skriver Hutchinson at hun fikk kritikk av Meadows for å ha låst inn et hemmeligstemplet dokument om den såkalte Russlandsgranskingen istedenfor å bare legge den i skrivebordsskuffen, lett tilgjengelig.

Les også: Å ikke stille krav til elevene er å gjøre dem en bjørnetjeneste

Ingen tvil

Ifølge Hutchinson var det ingen tvil om at Trump forsto at Joe Biden hadde vunnet valget.

– Jeg vil ikke at folk skal vite at vi tapte. Det er pinlig. Løs det! hørte hun presidenten beordre sin stabssjef.

De siste ukene ble kaotiske. Hutchinson skriver at det gikk rykter om unntakstilstand, men at Trump hadde stor tiltro til at det 6. januar skulle bli mulig å få stanset kongressens godkjenning av valgresultatet.

Innen stormingen av kongressen var et faktum, hadde Trumps advokat Rudy Giuliani rukket å stikke hånden opp under kjolen hennes, heter det i boken. Det skal ha skjedd mens Trump holdt sin appell i forkant av demonstrasjonen.

Meadows har avvist påstandene i boken og kalt dem misvisende. Giuliani kaller anklagene om seksuell trakassering for absurde.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar