Musk fjerner Hamas-kontoer

Tirsdag denne uka advarte EU-kommissær Thierry Breton Elon Musk om at X sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag. (Foto: Noah Berger/AP/NTB.)
Tirsdag denne uka advarte EU-kommissær Thierry Breton Elon Musk om at X sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag. (Foto: Noah Berger/AP/NTB.)
X har fjernet hundrevis av Hamas-tilknyttede kontoer og iverksatt tiltak for å fjerne eller merke innhold om Israel-angrepet, ifølge selskapets sjef.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er X svarer på EU-kritikk og fjerner Hamas-kontoer.

– X er forpliktet til å tjene offentligheten, spesielt i kritiske øyeblikk som dette, og forstår viktigheten av å fjerne ulovlig eller misvisende innhold, skriver Linda Yaccarino i et brev til EU-kommissær Thierry Breton publisert på X, tidligere kjent som Twitter, onsdag.

Desinformasjon om de siste dagers grufulle hendelser i Israel og på Gazastripen har spredt seg på alle de store sosiale medieplattformene. Aller verst er det på X, som ifølge forskere og EU viser minst vilje til å gripe inn.

Tirsdag denne uka advarte EU-kommissær Breton X-eier Elon Musk om at plattformen sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag.

EU har vedtatt noen av de strengeste internettlovene i verden og krever blant annet krever at plattformer bekjemper falske nyheter.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar