Travelt for kringkastingsrådet

Klagestorm mot «Nytt på nytt» etter vitser om krigen mellom Israel og Hamas

Nytt på nytt ledes av Bård Tufte Johansen. (Skjermdump: NRK.)
Nytt på nytt ledes av Bård Tufte Johansen. (Skjermdump: NRK.)
Det har kommet inn over 600 klager etter fredagens «Nytt på nytt»-sending på NRK, hvor det ble vitset om krigen mellom Israel og Hamas.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK har fått klager på hvordan de dekker situasjonen i Midt-Østen

Rådssekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Medier24 bekrefter hundrevis av klager er kommet inn etter fredagens humorprogram Nytt på nytt.

Mange av vitsene i programmet omhandlet den pågående krigen mellom Israel og Hamas.

Dette har skapt flere reaksjoner, blant annet fra samfunnsdebattant Eddie Whyte som skriver i Dagsavisen at humoren var smakløs og uakseptabel.

NRKs dekning av krigen har i tillegg høstet 315 klager, opplyser Skarrud.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar