Gratisbilletter til åpningsfesten for Subjekt Pluss-abonnenter

Yoko Ono stiller ut på Nobels Fredssenter

Yoko Ono med installasjonen «Wish Tree» på Guggenheim, Bilbao, mars 2014. (Foto: Erika Ede © Yoko Ono.)
Yoko Ono med installasjonen «Wish Tree» på Guggenheim, Bilbao, mars 2014. (Foto: Erika Ede © Yoko Ono.)
Utstillingen «Yoko Ono – Peace is Power» åpner på Nobels Fredssenter 1. desember. For å varme opp har fredsbudskap fra den verdenskjente kunstneren blitt vist på reklameskjermer over hele landet.
Saken er Kunstutstillingen «Yoko Ono – Peace is Power» åpner på Nobels Fredssenter 1. desember.

For første gang siden 2005 vises en Yoko Ono-utstilling i Norge. «Yoko Ono – Peace is Power» åpner på Nobels Fredssenter 1. desember, som en del av senterets gjenåpning etter flere måneders renovering.

Utstillingen viser noen av den verdenskjente kunstnerens mest kjente konseptuelle verk, der publikum blir invitert til å være med på å skape kunsten, gjennom Onos egne instruksjoner.

– For Yoko Ono går fredsbudskapet, aktivismen og kunsten hånd i hånd, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

– Hennes instruksjonsverk er helt i tråd med Nobels Fredssenters misjon om å inspirere til små og store handlinger som gjør verden til et fredeligere sted.

Annonse
Yoko Ono og John Lennon startet sine reklamekampanjer for fred allerede i 1969 med sin ikoniske «WAR IS OVER! If you want it»-kampanje. Her fra Times Square. (Foto: © Yoko Ono Lennon.)

Lysende fredsbudskap

To uker før utstillingen åpner, har Yoko Onos fredsbudskap lyst fra reklameskjermer over hele Norge. Yoko Ono og John Lennon startet sine reklamekampanjer for fred allerede i 1969 med sin ikoniske «WAR IS OVER! If you want it»-kampanje.

Siden har Yoko Ono fortsatt med offentlige kampanjer for fred. I mars 2022, etter Russlands fullskala invasjon av Ukraina, lyste budskapet «IMAGINE PEACE» opp byene New York, London, Los Angeles, Milano, Berlin, Roma, Melbourne, Tokyo og Seoul. Kampanjen i Norge er et samarbeid med Yoko Onos studio, Clear Channel og Nobels Fredssenter.

– Budskapene om fred som ble formulert av Yoko Ono og John Lennon under Vietnamkrigen, er dessverre minst like aktuelle i dag. Vi håper at både kampanjen og utstillingen vil gi publikum lyst til å engasjere seg, sier Fløgstad.

Kampanjen i Norge er et samarbeid med Yoko Onos studio, Clear Channel og Nobels Fredssenter. Her fra Oslo i 2023. (Foto: Christian Tunge/Nobels Fredssenter ©️ Yoko Ono.)

Aktuell 90-åring

I sitt 91. år åpner Yoko Ono utstilling ikke bare på Nobels Fredssenter, men også på Tate Modern i London i februar 2024.

Utstillingen «Yoko Ono – Peace is Power» er kuratert spesielt for Nobels Fredssenter i samarbeid med den tidligere direktøren på Astrup Fearnley-museet, Gunnar B. Kvaran.

– Yoko Ono vokste opp i Tokyo, og var bare 12 år da atombombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki. Hennes dype engasjement for fred har gjennomsyret hele hennes mer enn 60 år lange karriere som kunstner og aktivist, og gjør at hennes kunst passer ekstra godt et sted som Nobels Fredssenter, sier Kvaran.

Det Norske Jentekor synger «Imagine» på Aker Brygge mandag 13. november. (Foto: Christian Tunge/Nobels Fredssenter © Yoko Ono.)

Inviterer til åpningsfest og utstillingsåpning

Bli blant de første til å se utstillingen og Nobels Fredssenters nyoppussede lokaler på Vestbanen (Brynjulf Bulls plass 1) i Oslo sentrum fredag 1. desember klokken 16.00.

Her blir det blant annet kuratorsamtale med Gunnar B. Kvaran og fredssenterets Asle Olsen, DJ Ost (Ost & Kjex) og god stemning.

Gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1 har vi et begrenset antall billetter til abonnenter, som kan reservere plass til seg selv og en venn – helt gratis.

«Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent. Påmelding gjelder, og abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

OPPDATERING: Påmeldingen til åpningsfesten 1. desember er nå stengt, alle som har meldt seg på vil få tilsendt bekreftelse og billetter i e-post.

Fra 2. desember åpner utstillingen for alle, og du kan kjøpe billetter via Nobels Fredssenters nettsider her.

Utstillingen viser noen av den verdenskjente kunstnerens mest kjente konseptuelle verk, der publikum blir invitert til å være med på å skape kunsten, gjennom Onos egne instruksjoner. (Foto: Nobels Fredssenter.)

Om Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter er Nobels fredspris’ ansikt utad. Museet forteller historien om fredsprisvinnerne og deres arbeid gjennom utstillinger, undervisningsopplegg, omvisninger og digitalt innhold. Senteret er også en møteplass for arrangementer knyttet til fred, dialog og menneskerettigheter. Nobels Fredssenter ligger på Rådhusplassen i Oslo, i den gamle Vestbane-bygningen fra 1872.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar