Jan Tore Tornes er Årets ålreite fyr

Jon Tore Tornes får Harry Hole Stiftelsens Årets Ålreite fyr-pris 2023 av Jo Nesbø. (Foto: Emilie Holtet/NTB.)
Jon Tore Tornes får Harry Hole Stiftelsens Årets Ålreite fyr-pris 2023 av Jo Nesbø. (Foto: Emilie Holtet/NTB.)
Årets Ålreite fyr er Jan Tore Tornes. Onsdag mottok han prisen av styreleder Jo Nesbø i Harry Hole-stiftelsen på restaurant Schrøder i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Jan Tore Tornes er Årets ålreite fyr.

– Årets ålreite trenger ikke å ha flyttet fjell, vært på TV, blogget eller ha vunnet medalje for Norge. Årets ålreite trenger ikke å ha vart ålreit hele livet, eller hele tiden, men kanskje ha en formtopp i inneværende år. Dette er jo litt i tråd med Harry Hole selv, sa Jo Nesbø under utdelingen der også utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) var til stede.

Harry Hole-stiftelsens kapital utgjør i dag rundt 160 millioner kroner. Med årets utdeling på 3 millioner kroner, er det til sammen delt ut 19,75 millioner kroner fra stiftelsen.

Les også: Årets styggeste bygg er kåret

Fra Romsdal til Ukraina

Fra bygda Tornes i Romsdal, har entreprenøren og lokalhistorikeren viet mye av sin fritid til å transportere livsnødvendig utstyr til folk i Ukraina i over 20 år.

Annonse

Han har også etablert nære relasjoner mellom lokalsamfunn i Ukraina og på Fræna.

– Dette er hjelp fra folk til folk fra Nordmøre og Romsdal til Ukraina. Jeg føler at dette har stor verdi, både for mottakerne og for meg selv, sier prisvinneren.

Les også: Hun er innstilt som ny leder i foreningen Fri

Samarbeid med utdanningsfond

Harry Hole-prisen 2023 er tildelt fondet Global Partnership for Education (GPE). Styret har besluttet å inngå et femårig samarbeidsprosjekt med fondet. Stiftelsen vil bidra med til sammen 15 millioner kroner.

– Dette nye samarbeidet med Harry Hole-stiftelsen vil hjelpe oss å akselerere tilgangen til læring for de mest marginaliserte jentene og bidra til større likestilling over hele verden, i og gjennom utdanning, sa administrerende direktør Laura Frigenti i GPE.

Jo Nesbø vil fungere som en ambassadør for GPEs program med særlig vekt på jenters muligheter og utvikling.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar