VG brøt ikke god presseskikk da forfatter lot seg intervjue om psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen. (Foto: Tine Poppe/Ascehoug):
Forfatter Hilde Rød-Larsen. (Foto: Tine Poppe/Ascehoug):
Forfatter Hilde Rød-Larsen mente VG brøt premisset de var enige om, da hun lot seg intervjuet om anklager mot en kjent psykiater.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er VG brøt ikke god presseskikk.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) konkluderte onsdag med at avisen ikke har brutt god presseskikk, skriver Medier24.

Rød-Larsen ble intervjuet etter at hun ga ut boken «Diamantkvelder» der anklagene mot psykiateren ble kjent.

VG hadde forsikret henne om at også andre kvinner var klare til å stå fram med sine historier. Ifølge klagen hadde hun understreket at dette var avgjørende for at hun selv valgte å la seg intervjue.

– Mener VG brøt premisset

orfatteren skriver i sin uttalelse at hun føler seg ført bak lyset. Hun klaget inn avisen for brudd på premisset for intervjuet og for brudd på punktet om en hensynsfull arbeidsprosess.

Annonse

PFU-medlem Nina Fjeldheim ga uttrykk for at det kan være vanskelig å vurdere premisset.

– Og jeg skjønner godt at hvis hun sitter med et inntrykk av at andre saker ligger klar, og så føler at hun blir stående alene, at hun da føler seg forledet. Men det er umulig for oss å vurdere det, sa hun.

– Ikke grunnlag for fellelse

Utvalgsleder Anne Weider Aasen understreket at det er medienes ansvar å gjøre premissene klare.

Utvalgsmedlem Stein Bjøntegård så det som tydelig at Rød-Larsen hadde en klar forventning.

– Men vi har ingen spor av at de har sagt eller lovet ting de ikke har holdt. Det vi har spor av, er at de sier at det er avhengig av andre ting, sa han.

– Vi har ikke noe grunnlag til å felle. Men det er lett å forstå at hun er i en sårbar situasjon, la han til

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar