Alliansen-leder

Lysglimt tiltalt for hatprat

Partileder i Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen (t.v.) er også tiltalt etter straffelovens paragraf 266 hensynsløs adferd, for tvitringer om tidligere forstander i Det mosaiske trossamfund, Ervind Kohn. (Foto: Heiko Junge/Stian Lysberg Solum/NTB.)
Partileder i Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen (t.v.) er også tiltalt etter straffelovens paragraf 266 hensynsløs adferd, for tvitringer om tidligere forstander i Det mosaiske trossamfund, Ervind Kohn. (Foto: Heiko Junge/Stian Lysberg Solum/NTB.)
Lederen i partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd, etter tvitringer om Ervin Kohn.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Lederen i det høyreradikale partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, er tiltalt etter straffelovens paragrafer 185 og 266.

Lederen i det høyreradikale partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Han nekter straffskyld.

Ytringene som påtalemyndigheten mener rammes av straffelovens paragraf 185 om diskriminerende og hatefulle ytringer, var rettet mot flere grupper, ifølge tiltalen.

– Dette er en tiltale som omhandler flere alvorlige hatefulle ytringer framsatt over tid. De har rammet både den jødiske folkegruppen, muslimer og homofile, sier statsadvokat Carl Graff Hartmann ved Oslo statsadvokatembeter til Filter nyheter.

Tiltalt for antisemittisme og rasisme

I tiltalen framgår det at påtalemyndigheten vil holde 52-åringen ansvarlig for antisemittiske eller rasistiske ytringer både på Twitter, Tiktok, Instagram og videotjenesten Bitchute fra 2017 til 2021.

Annonse

– Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Han er av den oppfatning at ytringene ligger innenfor det som vernes av ytringsfriheten, men han stiller også spørsmål ved om det er han som står bak de aktuelle meldingene, skriver Lysglimt Johansens forsvarer, advokat Robert Antonsen ved advokatfirmaet Grindstad, til Filter Nyheter.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med forsvareren, men har ikke lyktes onsdag kveld.

Tiltalepunktet om hensynsløs atferd dreier seg om fire Twitter-meldinger rettet mot Ervin Kohn, daværende forstander i Det mosaiske trossamfunn.

Lysglimt Johansen er også tiltalt for forsikringsbedrageri og Nav-bedrageri. Ifølge tiltalen skal han ha fått over 600.000 for mye i dagpenger fra Nav i perioden 2017 til 2019.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar