Deles i to:

Kvitter seg med VG og Aftenposten. Nå stiger Schibsted-aksjene

Daglig leder i stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum. (Foto: Danby Choi.)
Daglig leder i stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum. (Foto: Danby Choi.)
Mediekonsernet Schibsted vil dele selskapet i to til ett rent medieselskap som ikke er på børs, og ett offentlig børsnotert markedsplasselskap.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mediekonsernet Schibsted vil dele selskapet i to, en nyhet som skapte entusiasme i aksjemarkedet.

Det kommer fram i en melding fra det børsnoterte mediekonsernet mandag morgen.

Det skjer fordi selskapets største aksjonær Tinius Trust gjennom Blommenholm Industries AS mandag kunngjorde at de har inngått en uforpliktende avtale om et potensielt oppkjøp av Schibsteds nyhetsmedievirksomhet.

Stiger på børs

Nyheten skapte entusiasme i aksjemarkedet, og Schibsted-aksjen steg kraftig på Oslo Børs mandag formiddag. Like etter børsåpning klokken 9 hadde aksjen steget med 10 prosent.

Avtalen med stiftelsen Tinius verdsetter nyhetsavdelingen til 6,2 milliarder kroner, noe som inkluderer Schibsteds eierandeler i nyhetsbyråene NTB og TT, samt Polaris Media.

Annonse

To selskaper

Dersom de kommer fram til en avtale, skal dagens Schibsted bli to mer fokuserte selskaper. Det ene blir et medieselskap heleid av Stiftelsen Tinius som skal beholde Schibsted-navnet, men ikke være børsnotert. Det andre skal være et offentlig børsnotert markedsplasselskap.

– Gjennom forhandlinger med styret og ledelsen i Schibsted ASA har vi kommet fram til løsninger som vil gi alle Schibsted-selskapene bedre muligheter til vekst og utvikling, sier styreleder Ole Jacob Sunde i Stiftelsen Tinius.

Schibsteds nyhetsmedier når daglig ut til 8,6 millioner mennesker i Norge og Sverige, hovedsakelig digitalt. Medieselskapet eier blant annet avisene VG, Aftenposten, E24, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen, samt podkastplattformen Podme.

Bidra til fornyelse

– Vi skal bidra til en fortsatt fornyelse og sunn forretningsdrift i nyhetsmediene. Som eier er det vår oppgave å oppmuntre til utvikling av nye inntektsstrømmer og attraktive redaksjonelle tjenester, sier daglig leder Kjersti Løken Stavrum i Stiftelsen Tinius i en pressemelding.

Det mener hun er avgjørende for at Schibsted-avisene skal kunne fortsette å levere journalistikk av «betydning som angår folk, og som sikrer demokratiet og en opplyst offentlig samtale».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar