Deichman-bibliotekene får ny sjef

Deichman Bjørvika. (Foto: Tove Lauluten.)
Deichman Bjørvika. (Foto: Tove Lauluten.)
Merete Lie er utnevnt til ny biblioteksjef for Deichman i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er De 26 folkebibliotekene i Oslo får ny direktør med Merete Lie.

Hun kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for Deichmans hovedbibliotek i Bjørvika. Nå får hun ansvar for alle de 26 folkebibliotekene i Oslo. Hun ble utnevnt til direktør av byrådet torsdag.

– Oslos folkebibliotek er landets mest besøkte kulturinstitusjon. Våre ansatte er helt i front i bibliotekutvikling i verden. Min jobb blir å få sørge for gode rammer og betingelser så de ansatte kan fortsette arbeidet til beste for lånerne våre, sier Lie i en pressemelding.

Lie er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og har bakgrunn fra blant annet Telenor og DNB, samt fra Litteraturhuset i Fredrikstad. Hun ble sjef for Deichmans hovedbiblioteket i 2018.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar