Må la folk gå

Aschehoug må spare 25 millioner – 14 stillinger kuttes

Forelegger og konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard, må nedbemanne. Aschehoug opplyser at de satser på frivillighet i den nye nedbemanningsrunden. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Forelegger og konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard, må nedbemanne. Aschehoug opplyser at de satser på frivillighet i den nye nedbemanningsrunden. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
14 stillinger skal kuttes i det ærverdige forlagshuset Aschehoug.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Dyrtiden og en krevende økonomi rammer også forlagshuset Aschehoug, som må nedbemanne.

Aschehoug må spare 25 millioner kroner totalt, fordelt på drift og nedbemanning. Siden to av stillingene er ledige i dag, innebærer det i praksis at tolv ansatte må gå. Rundt halvparten av stillingene som rammes av kuttet, er redaktører, melder FriFagbevegelse.

Det jobber ifølge bladet rundt 250 ansatte i forlagshuset, og nå stusser de på hvilke stillinger som skal kuttes.

– De reagerer på at nedbemanningen vil gå ut over produksjon av bøker og digitalt innhold som er kjernevirksomheten vår, sier klubbleder Markus Igeland.

Ifølge en epost fra konserndirektør Mads Nygaard i Aschehoug er årsaken til nedbemanningen økte kostnader og lavere inntekter fra et fallende marked – både på fagbøker og allmennmarkedet.

Annonse

– Vi håper å løse alle nedbemanninger gjennom frivillighet, skriver Nygaard videre til Fri Fagbevegelse.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar