– Historisk institusjon legges ned

Rogalands avis legges ned

Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i region, mener klubbleder.
Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i region, mener klubbleder.
Rogalands avis legges ned etter 125 år. De ansatte ble informert på et allmøte torsdag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rogalands Avis legges ned.

Det bekrefter klubbleder Kristoffer Knutsen overfor Journalisten.

– Det er utrolig trist. Ikke bare for elleve ansatte, som nå ikke vet hva som skjer med jobbene deres, men også demokratiet i Stavanger. Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i vår region og en historisk institusjon legges ned, sier Knutsen.

Dermed avsluttes et 125 år gammelt kapittel i Stavangers mediehistorie. Den endelige beslutningen ble fattet på et styremøte hos Rogalands Avis-eier Dagsavisen AS torsdag.

Dagsavisen har i flere år hatt en modell for publisering der avisen utgir flere lokale utgaver som kombinerer innhold produsert sentralt i Oslo og stoff produsert i lokale redaksjoner.

Annonse

Moss Dagblad og Drammen Fremtiden hadde denne modellen, men begge er avviklet. Da Fredrikstad-avisen Demokraten ble lagt ned i fjor, var Rogalands Avis den eneste som var igjen.

Nå legges også den ned.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar