Eurovision avviser utestenging av Israel – igjen

Fjorårets deltaker fra Israel, Noa Kirel, under opptredenen i semifinalen av Eurovision i Liverpool. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Fjorårets deltaker fra Israel, Noa Kirel, under opptredenen i semifinalen av Eurovision i Liverpool. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Det er uaktuelt å utestenge Israel fra å konkurrere i årets Eurovision Song Contest, fastslår arrangøren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) avviser på ny utestenging av Israel.

Det er uaktuelt å utestenge Israel fra å konkurrere i årets Eurovision Song Contest, slår arrangøren, den europeiske kringkastingsunionen (EBU), fast på ny. Det gjorde de også i januar.

De siste ukene har det vært gjentatte krav om at Israel må utestenges fra konkurransen på grunn av krigføringen i Gaza.

Les også: Demonstrant avbrøt MGP-sending

Andre vurdering av Israel

Torsdag varslet EBU at de har gjort en ny gjennomgang av saken, og besluttet at Israel kan delta.

Annonse

– Eurovision Song Contest er en ikke-politisk musikkonkurranse. Det er ikke en konkurranse mellom regjeringer, sier EBU-direktør Noel Curran i en uttalelse.

Dermed er beskjeden den samme som EBU kom med i midten av januar.

Årets konkurranse skal holdes i Malmö fra 7. til 11. mai. Israel skal delta i den andre semifinalen 9. mai, der ti av 16 deltakerne går videre til finalen.

Les også: Gramart og Nopa krever at Israel utestenges fra Eurovision

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar