Planlegger børsnotering

Snart kan du kjøpe aksjer i Reddit

Reddit planlegger børsnotering. (Foto: Tali Arbel/AP/NTB.)
Reddit planlegger børsnotering. (Foto: Tali Arbel/AP/NTB.)
Reddit-grunnlegger og toppsjef Steve Huffman varsler planer om børsnotering på New York-børsen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Reddit-grunnlegger og toppsjef Steve Huffman varsler planer om børsnotering av nettsamfunnet på New York-børsen.

Reddit-aksjen får symbolet RDDT, ifølge planene. Men foreløpig foreligger det ingen detaljer om antallet eller prisen på aksjene, eller når børsnoteringen skal skje.

Huffman var med på å etablere Reddit i 2005. Siden har plattformen vokst til å omfatte mer enn 100.000 ulike diskusjonsforum som dekker en lang rekke temaer. I desember ble Reddit brukt av gjennomsnittlig 76 millioner personer per dag, ifølge Huffmans brev til Securities and Exchange Commission, der han kunngjør planene om børsnoteringen.

– Folk kommer til Reddit for å delta i et levende samfunn, et sted som er i kontinuerlig utvikling og hvor alle, hvor som helst, kan kommunisere med likesinnede og dykke ned i ethvert tema, skriver Huffman.

Les også: Vanlige folk bør kunne sjekke hvem som eier norske selskaper

Annonse

Omsetter for milliarder, men går i underskudd

– Samtalene spenner mellom det store til det latterlige, fra det hverdagslige til det eksistensielle, fra det komiske til det alvorlige, skriver han.

Undergruppene på Reddit kalles subredditer. En slik subreddit dedikert til musikkartisten Taylor Swift nådde i fjor en million medlemmer.

Reddit hadde i fjor et underskudd på 90,8 millioner dollar og kunne vise til en omsetning på 804 millioner dollar, ifølge Huffmans brev. Han skriver også at det foreligger planer om å skaffe penger via mer reklame og lisensiering av data til opptrening av kunstig intelligens.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar