Unesco hyller ravekulturen

Berlins technoscene erklæres som verdensarv

Den legendariske technoklubben Berghain i Berlin. (Foto: Presse.)
Den legendariske technoklubben Berghain i Berlin. (Foto: Presse.)
Den pulserende technoscenen i Berlin erklæres som verdensarv av Unesco.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Technoscene blir verdensarv i Berlin.

Det tyske Unesco-utvalget gjør Berlins technokultur til en av seks nye innskrivinger på Tysklands landsomfattende liste over immateriell kulturarv.

Det innebærer ifølge nettverket Clubcommission «en milepæl for Berlins technoprodusenter, artister og klubbeiere», melder Deutsche Welle.

– Operahus, teatre og konserthaller har alltid blitt betraktet som en del av kulturen, mens musikklubbene har kjempet for å betraktes som fullverdige medlemmer av den samme kulturen, sier Lutz Leichsenring i Clubcommission, som også jobber for å bevare klubbkulturen.

Han mener utnevnelsen vil hjelpe til med å sikre at klubbkulturen anerkjennes som en verdifull sektor som er verdt å beskytte og støtte.

Annonse

Les også: Elon Musk skal ha blitt nektet inngang på Berghain

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar