Joe Rogan er verdens største podkaster, bekrefter nye tall

«The Joe Rogan Experience» har nær tre ganger så mange lyttere som nærmeste konkurrent. (Foto: Presse.)
«The Joe Rogan Experience» har nær tre ganger så mange lyttere som nærmeste konkurrent. (Foto: Presse.)
Nye tall viser at 14,5 millioner mennesker lytter til podkasten «The Joe Rogan Experience».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den største podkasteren? Joe Rogan.

Det er Bloomberg som bringer de nye tallene fra Spotify, som er gjengitt i blant annet Expressen. Det nøyaktige lyttertallet har tidligere ikke vært kjent, men nå viser det seg at «The Joe Rogan Experience» har nesten tre ganger så mange lyttere som nærmeste konkurrent, «TED Talks Daily».

Joe Rogan har vært UFC-kommentator, komiker og skuespiller. Podkasten hans har vært kontroversiell – og han har blant annet vært anklaget for å spre konspirasjonsteorier og feilinformasjon om koronavaksinen.

Rogans podkast er årsaken til at Neil Young i januar 2022 bestemte seg for å trekke musikken sin fra strømmetjenesten. Nå er den tilbake, takket være podkasterens nye avtale med Spotify.

Den inngikk Rogan tidligere i år, og i motsetning til før gjør den at podkasten hans også vil være tilgjengelig på andre tjenester som Apple, Amazon og YouTube. Den nye avtalen skal angivelig være verdt 2,7 milliarder kroner.

Annonse

Joe Rogan brukte fire år på å skaffe seg de 14,5 millioner lytterne på Spotify. I tillegg har han 16,4 millioner abonnenter på YouTube og 18,9 millioner følgere av sin personlige Instagram-konto, ifølge Bloomberg.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar