Stjernedirigent forlater Oslo-filharmonien

Avtroppende sjefsdirigent i Oslo-filharmonien, Klaus Mäkelä. (Foto: John-Halvdan Halvorsen/Oslo-filharmonien.)
Avtroppende sjefsdirigent i Oslo-filharmonien, Klaus Mäkelä. (Foto: John-Halvdan Halvorsen/Oslo-filharmonien.)
Klaus Mäkelä fornyer ikke kontrakten med Oslo-filharmonien. Fra 2027 tar 28-åringen over som sjefdirigent for Chicago Symphony Orchestra.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sjefdirigent Klaus Mäkelä forlater Oslo-Filharmonien

Klaus Mäkelä fornyer ikke kontrakten med Oslo-filharmonien som sjefdirigent. Fra 2027 tar 28-åringen over som sjefdirigent for Chicago Symphony Orchestra i USA.

Kontrakten går ut i 2027. Den blir ikke fornyet, skriver Aftenposten.

Les også: Poptekster er blitt enklere og mer selvsentrerte

Jakten har begynt

Mäkelä har takket ja til stillingen som sjefdirigent for Chicago Symphony Orchestra. Når Mäkelä slutter i Oslo-filharmonien, har han vært sjefdirigent i sju år.

Annonse

Siden august 2020 har den unge finnen vært Oslo-orkesterets sjefdirigent. Det betyr at han har det kunstneriske ansvaret og leder de viktigste konsertene i løpet av året.

Oslo-filharmonien er allerede i gang med jakten på ny sjefdirigent fra 2027.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar