Neseblod records rammet av brann. Frykter for historisk materiale

Kunstner og metalsjappeinnehaver Grete Neseblod frykter unike, historiske objekter kan ha blitt ødelagt i brannen. (Arkivfoto: Sissel M. Rasmussen.)
Kunstner og metalsjappeinnehaver Grete Neseblod frykter unike, historiske objekter kan ha blitt ødelagt i brannen. (Arkivfoto: Sissel M. Rasmussen.)
Bygget som huser platesjappa Neseblod Records i Gamlebyen, ble rammet av brann tirsdag kveld. Brannen ble slukket raskt, men eierne frykter at historisk materiale har gått tapt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Brann i bygget hvor Neseblod Records holder til.

– Det er uklart hva som har skjedd. Jeg står utenfor nå og kan ikke gå inn i lokalet, som er veldig røykfylt. Derfor aner jeg ikke omfanget av skadene, sa Grethe Neseblod til VG i 23-tiden tirsdag kveld.

Hun er en av dem som driver platesjappa.

Den ligger i deler av lokalene til den gamle platebutikken Helvete, og den omtales som legendarisk i metal-miljøet.

I butikken har de også mange samlegjenstander som ikke er til salgs.

Annonse

Brannmannskapene opplyser til avisen at brannen ble slukket rimelig raskt.

Politiet sier at det ble meldt om flammer i kjelleren. Skadeomfanget er ikke kjent.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar