Tandes tenketank

Er kommunisme løsningen på strømkrisen?

Sofie Marhaug må også forsvare ideene i sin nye bok «Hjelp, de drar til Sveits! - milliardærenes makt over Norge», som hun har skrevet sammen med sin samboer Mímir Kristjánsson. (Foto: Peter-André Hegg.)
Sofie Marhaug må også forsvare ideene i sin nye bok «Hjelp, de drar til Sveits! - milliardærenes makt over Norge», som hun har skrevet sammen med sin samboer Mímir Kristjánsson. (Foto: Peter-André Hegg.)
Stortingsrepresentant og energipolitisk talsperson i Rødt, Sofie Marhaug, er ny gjest i Tandes tenketank, om strømkrisen, skatter, kommunisme, milliardærer, litteratur, Julian Assange og bitcoin.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tandes tenketank, episode tre.

Ønsker du å bli bedre kjent med noen av Norges mest interessante samfunnsdebattanter?

Subjekt-podkasten Tandes tenketank inviterer noen av landets mest interessante stemmer til å utforske dagsaktuelle og spennende temaer, i tospann med debattredaktør Mikkel Ihle Tande.

I ukens episode av podkasten møter vi Rødt-stjerneskuddet Sofie Marhaug.

Der du hører på podkast

Tandes tenketank er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller podkaster fra Apple. Den finnes også på Youtube.

Annonse

Har du tilbakemeldinger på podkasten eller tips til gjester, så vil vi gjerne høre fra deg.

Ukens episode

Sofie Marhaug er innstilt som ny nestleder i Rødt, og er andre nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité. Hun er aktuell med boken «Hjelp, de drar til Sveits! – milliardærenes makt over Norge», sammen med sin samboer Mímir Kristjánsson.

Tidligere episoder

Episode 1: Simen Velle, leder i Fremskrittspartiets ungdom (FPU) og Tiktok-fenomen.

Episode 2: Camilla Stoltenberg, professor i medisin og medlem i Mannsutvalget.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar