RU-leder Amrit Kaur beklager på nytt:

– Jeg beklager at jeg brukte ordet terrorist om Støre

Uttalelse av leder av Rød ungdom, Amrit Kaur, på Tiktok vekker reaksjoner. (Skjermbilde: Tiktok.)
Uttalelse av leder av Rød ungdom, Amrit Kaur, på Tiktok vekker reaksjoner. (Skjermbilde: Tiktok.)
Leder av Rød Ungdom, Amrit Kaur, beklaget da hun møtte AUF-leder Astrid Hoem mandag morgen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er RU-leder Amrit Kaur beklager på nytt.

– Det jeg har lyst til å beklage nå, er først og fremst at jeg brukte ordet terrorist i omtalen av Støre, Stoltenberg og Tangen. Det var ikke bare dumt og hensynsløst sagt. Det er feil, og det stemmer ikke, sa Kaur da hun var gjest på Politisk kvarter på NRK mandag morgen.

Det var fredag at Kaur publiserte en Tiktok-video der hun blant annet stemplet statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre, Nato-sjef Jens Stoltenberg og oljefond-sjef Nicolai Tangen som terrorister. Kaur har senere beklaget at hun kalte Støre terrorist og har slettet videoen.

– Det har vært viktig for meg å påpeke at man må være forsiktig med hvordan man bruker ordet terrorist i omtalen av palestinerne og Hamas, så da blir det en dobbeltstandard fra min side. Det var galt, rett og slett, sa Kaur mandag.

Les også: Mannsutvalget innser ikke at det er likestillingen som skaper tapere

Annonse

AUF: Sterke reaksjoner

Også AUF-leder Astrid Hoem var på Politisk kvarter mandag morgen. Hun mener Kaur plasserte Støre i samme kategori som Anders Behring Breivik ved å kalle ham terrorist.

– Vi er veldig opptatt av at man har ansvar for sitt eget omland og har sagt at høyresiden har et særlig ansvar for ytre høyre om å si fra når man ser den type konspirasjonsteorier og ordbruk. Når vi nå også ser det på venstresida, er det viktig at Rød ungdom tar et oppgjør med det, sa Hoem.

Hoem, som selv overlevde terrormassakren på Utøya, har fått en rekke sterke reaksjoner på ordbruken til Rød ungdom-lederen og det tilsynelatende forsøket på oppklaring dagen etter fra generalsekretær Syver Kleve Kolstad i ungdomspartiet.

Les også: Maximus (14) selger kunst for millioner

Kaur: Ikke noe 22. juli-kort

– Vi har hørt det samme fra høyresiden mange ganger tidligere. Nå har vi for første gang hørt det samme fra venstresida, sa Hoem.

Underveis i radioprogrammet ble Kaur konfrontert med et lydklipp av Kolstad, der han uttalte at det er «helt forkastelig» å bruke 22. juli som motargument mot folk som kritiserer Støre. Kaur svarte med å kalle håndteringen av saken «skikkelig dårlig».

– Det finnes ikke noe 22. juli-kort å dra, og det blir helt feil å implisere at det er det, sa Kaur.

Om sine egne uttalelser sa hun at hun i Tiktok-videoen prioriterte å bruke et retorisk virkemiddel for å fremme sine synspunkter om at Norge profitterer på Israels krigføring på Gaza, fremfor «å snakke sant».

Les også: Gir seg som sjef for Litteraturhuset i Trondheim

Slipper bot

Kaurs video ble publisert samme dag som Kaur og flere demonstranter blokkerte inngangspartiet til Norges Bank i Oslo. RU-lederen ble innbrakt av politiet og satt en stund på glattcelle før hun ble sluppet ut igjen.

Kaur opplyser til Nettavisen mandag at hun slipper bot for å ha nektet politiets pålegg om å forlate stedet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar