Gleder seg

Irene Halvorsen er ny direktør ved Det norske teatret

Det norske teatret i Oslo. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Det norske teatret i Oslo. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Tidligere sjefredaktør i Nationen, blir direktør ved Det norske teatret.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Irene Halvorsen blir ny direktør ved Det norske teatret.

– Jeg takker for tilliten styret har vist meg, og jeg gleder meg stort til å jobbe for og med det viktigste teateret i Norge, sier hun i en pressemelding.

«Halvorsen har solid samfunnsforståelse og politisk innsikt, som vil komme godt med i den nye rollen som direktør ved en av landets største scenekunstinstitusjoner», påpeker Det norske teatret i kunngjøringen.

Bred erfaring

I tillegg til jobben som sjefredaktør i Nationen, har Halvorsen fungert seks år som samfunnsredaktør i Dagsavisen.

Styreleder Hilde Barstad sier hun er svært fornøyd med ansettelsen.

Annonse

– Med Irene Halvorsen på laget får vi en dreven leder, som også har god erfaring med å arbeide med rammevilkår, sier Barstad.

Den nye direktøren kommer opprinnelig fra Kløfta i Akershus og har ikke nynorsk som hovedmål, men sier i pressemeldingen at hun har klart for seg språkoppdraget til Det norske teatret.

Irene Halvorsen tar over etter Hans Antonsen, som blir kultursjef i Arendal kommune.

Les også: Det norske teatret ber om millioner fra publikum

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar