Risikerer å gå konkurs

Liv Ullmann demonstrerte for å berge Oslo nye teater

Liv Ullmann demonstrerte for å berge Oslo nye teater fredag. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
Liv Ullmann demonstrerte for å berge Oslo nye teater fredag. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
Sammen med flere hundre andre var Liv Ullmann og Sven Nordin fredag med på å demonstrere for Oslo nye teater, som sliter økonomisk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oslo nye teater risikerer å gå konkurs. Mange stilte opp på markering.

– Jeg er her i dag først og fremst som publikummer. Vi har ikke råd til å kaste bort Oslo nye teater, sa Liv Ullmann til NRK da hun fredag var med på å slå ring rundt Oslo-teateret – der hun gjorde sin skuespillerdebut.

Oslo nye teater risikerer å gå konkurs innen sommeren er over, eller gå må sterkt innskrenket drift.

Les også: Ikke penger til å opprettholde driften over sommeren

Det har skapt et stort engasjement. Fredag hadde en gruppe ansatte ved teateret tatt initiativ til en markering der målet var å samle mange nok til å danne en menneskelig ring rundt hovedscenen. Anslagsvis tusen mennesker stilte opp ifølge Dagsavisen.

Annonse

En svært alvorlig situasjon

– At de nå truer med å legge ned en av Oslos tre store scener … det er skam for byen, sier Sven Nordin til Avisa Oslo.

Ifølge avisa var også Johannes Joner blant demonstrantene. Han har hatt Oslo nye som hovedarbeidsgiver siden 1988.

– Vi har gått gjennom mange kriser, men denne gangen synes jeg det virker mer alvorlig enn noensinne. Og det skremmer meg veldig, sier Joner.

Oslo nye teater trenger 30 millioner kroner for å unngå konkurs. Byrådet har satt av denne summen i revidert budsjett, men har muntlig krevd en tiltaksplan der et av alternativene er at kun dukketeateret på Trikkestallen videreføres.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar