Vil ikke si hvorfor

Tiktok har sperret Sverigedemokraternas anonyme kontoer

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson holder sommertale på Havsudden i Sölvesborg på lørdagen. (Foto: Johan Nilsson/NTB.)
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson holder sommertale på Havsudden i Sölvesborg på lørdagen. (Foto: Johan Nilsson/NTB.)
Tiktok har stengt i alt 13 anonyme kontoer som alle var opprettet av det høyreorienterte partiet Sverigedemokraterna, opplyser selskapet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tiktok har slettet 13 av sverigedemokraternas anonyme kontoer.

Tiktok har ikke villet si noe om hvorfor kontoene er stengt.

Beslutningen er blitt tatt få uker etter at TV4-programmet «Kalla fakta» avslørte 23 anonyme kontoer i sosiale medier som alle ble styrt fra SDs kommunikasjonsavdeling. 13 av dem var å finne på Tiktok.

Les også: TikTok blir en stadig større nyhetsformidler for unge

SDs pressesjef Oskar Cavalli-Björkman sier til nyhetsbyrået TT at partiet forsøker å få Tiktok til å svare på hvorfor kontoene er sperret. Han vil ikke svare på om partiet kommer til å starte nye anonyme kontoer.

Annonse

Les også: Saken om SDs «trollfabrikker» er et presseetisk havari

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar