Pågrepet av politiet

Miljøaktivister har aksjonert mot Stonehenge

To aktivister fra gruppa Just Stop Oil sitter foran Stonehenge-formasjonen etter å ha sprayet noe som ligner oransje maling på den. (Foto: Just Stop Oil/AP/.)
To aktivister fra gruppa Just Stop Oil sitter foran Stonehenge-formasjonen etter å ha sprayet noe som ligner oransje maling på den. (Foto: Just Stop Oil/AP/.)
To miljøaktivister er pågrepet etter å ha sprayet den eldgamle steinformasjonen Stonehenge i England med det som trolig er oransje maling.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Miljøaktivister pågrepet av britisk politi etter å ha sprayet oransje substans på steinformasjonen Stonehenge.

En video som den britiske aktivistgruppa Just Stop Oil har lagt ut på X/Twitter onsdag, viser hvordan to aktivister sprayer en oransje substans på den verdenskjente steinformasjonen.

Aktivistene ble kort tid etter pågrepet av britisk politi.

Les også: Retten til å protestere forvitrer i Storbritannia

Gruppa er kjent for å angripe kjente kunstverk for å skape oppmerksomhet om klimaendringer, og har tidligere blant annet kastet suppe på van Gogh-verket «Solsikker» i London.

Annonse

På Unescos verdensarvliste

Stonehenge er et forhistorisk monument som ligger i Wiltshire sør i England. Det består av en formasjon av store steinblokker, hvorav flere er over fire meter høye. Den er en av Storbritannias mest berømte attraksjoner.

Steinformasjonen antas å ha blitt bygget en gang mellom år 3000 og 1500 før vår tidsregning, og den står på Unescos verdensarvliste sammen med andre attraksjoner som Taj Mahal i India og de store pyramidene i Egypt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar