Får tilskudd

Oslo nye reddet fra konkurs, men må kutte

Oslo nye unngikk konkurs, men får mindre å rutte med. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Oslo nye unngikk konkurs, men får mindre å rutte med. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Oslo nye teater unngår konkurs, men må trolig kutte i antall scener. Byrådet vedtok krisehjelp på 30 millioner kroner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oslo nye teater får tilskudd fra Oslo kommune. Må kutte i antall scener for å unngå konkurs.

Oslo nye har slitt voldsomt siden pandemien og trenger 30 millioner kroner i krisehjelp innen utgangen av juni for å unngå konkurs.

Byrådet vedtok torsdag å utbetale dette, men gjør det samtidig klart at teateret i framtiden må klare seg med mindre penger enn i år, melder NRK.

I dag har teateret fire scener på tre steder: Hovedscenen i Rosenkrantz’ gate, Centralteatret og Teaterkjeller’n i Akersgata og Trikkestallen på Torshov. Det er tvilsomt om alle fire kan drives videre.

Les også: Liv Ullmann demonstrerte for å berge Oslo nye teater

Annonse

I år får Oslo nye til sammen 90 millioner kroner i tilskudd fra Oslo kommune.

– Byrådets vurdering er at det bør unngås en konkurs for Oslo nye teater, men at det ikke er bærekraftig med en like omfattende drift som i dag, skriver kulturbyråd Anita Leirvik North (H) i saken som ble lagt fram for bystyret.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar