
Floral blokkade
Danske Emily Gernild er kanskje ikke et kjent navn for alle, men et kjapt nettsøk avslører solid kjendisstatus i Norden. Etter en grundig gjennomgang av hennes kunstnerskap, ble vi etterlatt med blandede inntrykk.
De florale motivene som ofte preger maleriene hennes, svekker de sterke komposisjonene. For det er der vi mener hun skinner. I sammensetningen av ukonvensjonelle farger og flytende former, der entydige motiver som blomster er fraværende, oppstår en strukturell logikk som etterlater en gledelig uviten om hvorfor det pirrer.
Utstillingen «Nagori» lot seg inspirere både av en citrussamling i Spania, samt tittelens japanske ord som betyr det å ta farvel med en årstid. Det konseptuelle eller tekniske rammeverket betyr mindre for oss i møte med bildene. Derimot håper vi at hun investerer sitt etablerte formspråk i udefinerbare former og legger mer tillit til tilskueren.

Meinichs maritime melodrama
Andreas Meinich er et navn som ligger lett på kunst Oslos folkemunne. Mest kjent for sine jaquard-vev-printede bilder av norske landskap og stusselige kulturarv, gjenopptar han nå en fotografisk prosess som tidligere ble vist i 2017.
Til dels kreative og harry båtnavn er å finne i enhver norsk havn. «Anarchy», «Gjeldfri» og «Stressless» er blant navnene Meinich har festet seg ved. Han mener båten som frihetssymbol i kombinasjon med deres sære navn, er et sosiologisk fortellerapparat. En skarp observasjon og tematisk gavepakke som rommer mer enn man kanskje ser ved første øyekast.
«A wave from it all» vil dermed kunne by på humor, litt humring eller en reflekterende stund over hvordan båt nærmest katalogiserer samfunnslag.

Smak av debutkaken
Skiltet til Statens kunstakademi på baksiden av Kunstnernes Hus bæres fortsatt av stillas – og det er nettopp denne symbolske støtten som har inspirert masterstudentenes avgangsutstilling.
Hvilke samtaler som har vokst ut av dette premisset vet vi lite om, men stillasets metafor virker å ha preget arbeidene. Resultatet er en gruppeutstilling med mange uttrykk og en viss rød tråd.
Målet er å løfte frem en ny generasjon kunstnere – og «Hold/» ser ut til å gjøre nettopp det. Vi gleder oss.

Grafikkfest på en rolig søndag?
Grafikk Oslo sliter ikke med å markere seg blant Oslos visningsrom. Nå viser de frem en generasjonstverrsnitt av kunstnere du sjelden ser samlet.
Per Kirkeby og Elsa Hagen, står støtt med Håkon Bleken. I den andre enden av kunsthistorien hilser Sverre Bjertnæs, Christer Glein og Roar Wold. Disse kjempenes grafikk derimot, har sjeldent blitt vist side om side. Nå får du muligheten. Dette åpner for en rikholdig dialog på tvers av farger og tid.
I blant de etablerte trønderne vil du og møte på to yngre kunstnere. Alexander Wille og Veronica Lunds evne til suksess er et unektelig faktum. Strek og fargesans vitner om kunstnerskap i rask utvikling. Arbeidene vi har sett så langt har et forfriskende særpreg – og vi ser frem til å se mer.
Det ryktes at søndagsåpningene på Grafikk Oslo byr på fulle lokaler, sprudlende stemning og champagne i omløp. Dette er en kunstfest du vil få med deg.