Kulturprodusent siktet for skattebedrageri av en halv milliard kroner

Momsbedrageri for 500 millioner kroner kan medføre betydelig straff om mannen dømmes.
Momsbedrageri for 500 millioner kroner kan medføre betydelig straff om mannen dømmes.
Økokrim har siktet en norsk kulturprodusent for momsbedragerier for rundt 500 millioner kroner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En siktelse er tatt ut mot en norsk kulturprodusent.

Økokrim har siktet mannen for omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med refusjon av merverdiavgift for kjøp av varer og tjenester, skriver Finansavisen.

Statsadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim bekrefter at det dreier seg om bedragerier på opp mot en halv milliard norske kroner.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere fordi etterforskningen er i startfasen.

Mannens forsvarer Morten Furuholmen sier at han foreløpig ikke har fått noe særlig innsyn i etterforskningsmaterialet til Økokrim.

Annonse

– Min klient er blitt gjort kjent med at han er blitt siktet av Økokrim, men har ikke fått full informasjon om hva siktelsen og grunnlaget går ut på. Jeg har ikke fått snakket ordentlig med ham ennå og vet derfor nå ikke hvordan han forholder seg til siktelsen, sier han.

Mannen er verken pågrepet eller avhørt.

Til Dagens Næringsliv bekrefter Frankrig at saken har sammenheng med Skatteetatens anmeldelse av omfattende momsbedrageri, som avisen skrev om tirsdag.

Skatteetaten har anmeldt 67 personer for skattekriminalitet, med et samlet beløp på nesten 600 millioner kroner som enten er blitt urettmessig utbetalt eller forsøkt refundert.

Skattekrimsjef Erik Nilsen sa da at én av sakene er blant de største de har hatt på merverdiavgiftsområdet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar