Leo Krohn
Ny norsk verdensrekord

Opprettet trådløs forbindelse med printer helt uten tekniske problemer

– Det var lett, sier den nye verdensmesteren Johny Mallaug (21).

Det ble ny norsk verdensrekord i helgen, da grafisk design-studenten Johny Mallaug (21) fikk skrevet ut tolv A4-sider med fargeblekk, topptekst og sidetall – helt uten tekniske problemer.

Ingen før ham har klart det på første forsøk. Men studenten fra Oslo møtte faktisk ingen tekniske problemer, og skal ha opprettet en trådløs IP-forbindelse mellom en MacBook Pro og en HP LaserJet-printer på under syv minutter. Hendelsen skal ha funnet sted på Kunsthøgskolen i Oslo, ifølge øyevitner.

Johny Mallaug (21) er grafisk design-student og ny norsk verdenstmester i å tilkoble en PC med en HP Color LaserJet 9500 — helt uten problemer. (Foto: Leo Krohn)

– Vi måpte, sier en av studiekameratene.

Men ikke Johny:

– Jeg hadde en deadline, og var rimelig stresset. Da jeg skulle levere min skriftlige oppgave på lærerens kontor, måtte jeg ha den utskrevet. De fleste medstudentene hadde dratt for dagen, som alle hadde brukt god tid og mange feilede forsøk på å få sine PC-er og Mac-er tilkoblet printeren dagen før. Men jeg fokuserte på å gjøre ting rett, og da gikk det.

– Helt uten problemer?

– Helt uten problemer. Og med farger, sier han.

– Hvordan gjorde du det?

– Jeg fant printeren ved å ta opp Windows-applikasjonen «Printer», og skrev inn IP-adressen 199.215.14.44, akkurat som læreren sa jeg skulle gjøre. Da kom printeren HP Laserjet 9500 opp, og krevde passord, sier han, og fortsetter:

– Jeg skrev inn passordet som skolen ga meg, KHiO-Student-132A33-Printer-9172635512937, og så fulgte jeg stegene derfra. Jeg leste nøye gjennom alt, og husket å snu arket, fordi til vanlig printes arkene vannrett, og tok bort haken for tosidig utskrift. Deretter var det noen andre ting jeg ikke helt husker, men det gikk helt uten problemer, sier han.

SLIK GJORDE HAN DET: Andreas så nøye over valgene for utskrift.

– Hvilket filformat var det du printet?

– PDF, Print Document File, sier han raskt.

– Vil du si at du er godt teknologisk anlagt?

– Vel, sånn passe. Jeg er raskest i klassen på å finne frem timeplanen på Fronter.com, eller en av de raskeste i hvert fall, sier han beskjedent.

Ikke første gang

Mallaug kan trygt sies å være mer enn «vel, sånn passe» teknologisk anlagt. På ungdomsskolen ble han valgt til elevrådsleder etter å ha plugget inn en USB-minnebrikke inn i den bærbare PC-en, med helt riktig side opp, på aller første forsøk.

– Er den historien helt sann?

– Her er det noen som har gjort sin research, ler han og fortsetter:

– Ja, det stemmer, det. Ikke for å skryte, men jeg klarte det da også!

Les også: Arbeiderpartiet skal ha drevet valgkamp i flere måneder