Snakket med Raja på telefon

«Mission Impossible» skal filmes i Norge – får unntak fra innreisereglene

Tom Cruise og den syvende «Mission Impossible»-filmen får unntak fra innreiserestriksjonene når de i høst kommer til Norge for å gjøre opptak. Den forrige «Mission Impossible»-filmen ble delvis spilt inn her på Preikestolen i Strand kommune utenfor Stavanger. (Foto: Carina Johansen/NTB scanpix.)
Tom Cruise og den syvende «Mission Impossible»-filmen får unntak fra innreiserestriksjonene når de i høst kommer til Norge for å gjøre opptak. Den forrige «Mission Impossible»-filmen ble delvis spilt inn her på Preikestolen i Strand kommune utenfor Stavanger. (Foto: Carina Johansen/NTB scanpix.)
Tom Cruise og den siste «Mission Impossible»-filmen skal gjøre opptak av scener i Norge i høst, og storproduksjonen får unntak fra innreiserestriksjonene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det vil også være helsepersonell til stede kontinuerlig, og de vil ha en mobil testlab for covid-19.

Norske myndigheter gir unntak for produksjoner som har fått tilsagn fra Norsk filminstitutt (NFI) om tilskudd fra intensivordningen.

«Mission Impossible 7» har fått tildelt nær 50 millioner kroner fra NFI, og produksjonen blir nå gitt et helt spesielt unntak fra de oppdaterte reiserådene som ble presentert fredag.

– Produksjonen vil bli gjennomført under et omfattende smitteregime. Deltakerne vil være avgrenset fra andre under oppholdet i Norge, og det betyr at det ikke er alle som får se disse kjekkasene, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) på pressekonferansen.

Les også: Ingen av NFIs søknadsbehandlere har minoritetsbakgrunn

Annonse
Tom Cruise og «Mission Impossible» 7-filmen får unntak fra innreiserestriksjonene når de i høst kommer til Norge for å filme. Her i forbindelse med da Cruise var en av programlederne for Nobelkonserten i 2004 i Oslo. (Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.)

Snakket med Raja på telefon

Den syvende «Mission Impossible»-filmen vil starte produksjonen allerede i høst. Tidligere denne måneden ble det kjent at Tom Cruise hadde forsøkt å snakke med statsminister Erna Solberg (H).

I forrige uke fikk Cruise en prat med kulturminister Abid Raja om å få legge produksjonen til Norge, skrev VG.

– Vi klarer nesten ikke vente med å komme tilbake til dette vakre landet, sa Tom Cruise, og la til at han liker absolutt alt ved Norge, blant annet folket, kulturen og den spektakulære naturen.

Den forrige «Mission Impossible»-filmen gjorde en rekke opptak i Norge, og flere intense scener ble filmet på Preikestolen i Strand kommune utenfor Stavanger.

Strenge smitteverntiltak

Den amerikanske produksjonen vil gjennomføre en rekke strenge smitteverntiltak, og de har opplyst at de blant annet vil ha daglige egenerklæringer og temperaturmålinger.

Det vil også være helsepersonell til stede kontinuerlig, og de vil ha en mobil testlab for covid-19.

– Nå kan utenlandske filmproduksjoner igjen filme i norske landskap. Det er veldig gode nyheter også for den norske filmbransjen, som dermed unngår å gå glipp av oppdrag og viktig erfaringsbygging. Jeg er glad for at vi fikk på plass dette unntaket så raskt, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) i en pressemelding.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar