Under sitt professorat ved Kunsthøgskolen i Oslo ble den marokkanske kunstneren Bouchra Khalili kontaktet av tre forskjellige kunstinstitusjoner som ønsket å samarbeide med henne. Hun foreslo at Oslo kunstforening, Fotogalleriet og kunstprodusenten Transcultural Arts Production (Trap) slo sammen ressursene for å lage én felles utstilling. Det har blitt en begivenhet, skriver Subjekts anmelder. (Foto: Fra Foreign Office, multimedial installasjon. 2015. C-print, 100x120cm. Gjengitt med tillatelse fra kunstneren og Mor Gallery i Paris.)
Vakkert – med foruroligende undertone

Utstillingen tok tre institusjoner fem år å produsere. Resultatet ble akkurat det: En begivenhet

Algerisk anti-kolonialisme, en revolusjonær forfatter og «Black Panthers». Rollelisten er sterk, men Bouchra Kalilis utstilling oppleves større en sine bestanddeler, skriver Subjekts anmelder
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
125,-
Årlig
1.250,-