Annonsørinnhold

Øyafestivalen innfører refusjonsgaranti

Savner du festival? Vi også. La oss håpe på det beste for 2021. Nå garanterer Øyafestivalen at du kan kjøpe festivalbilletter uten økonomisk risiko. (Foto: Helge Brekke.)
Savner du festival? Vi også. La oss håpe på det beste for 2021. Nå garanterer Øyafestivalen at du kan kjøpe festivalbilletter uten økonomisk risiko. (Foto: Helge Brekke.)
Det er trygt å kjøpe billetter til Øyafestivalen 2021. Blir det ikke festival, får du helt enkelt pengene tilbake.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er De som kjøper billetter til Øyafestivalen 2021 får pengene tilbake dersom festivalen ikke arrangeres allikevel.

Øyafestivalen er i full gang med å planlegge Øya 2021, som legges opp til å bli den aller beste Øya-opplevelsen noensinne. Dersom Covid-19-utbruddet skulle sette en stopper for dette, får publikum helt enkelt pengene tilbake.

De som rekker å kjøpe billetter, før det blir utsolgt, har med andre ord ingen økonomisk risiko i å glede seg til festival.

Festivalen har allerede sluppet de første artistene til programmet – Fra Bon Iver til Tøyen Holding – og flere store navn vil slippes til på plakaten utover høsten.

– Det er virkelig godt å komme i gang med planleggingen og programmeringen, skriver Øyafestivalen på sine nettsider.

Annonse

– Vårt mål er å gi publikum den aller beste Øya-opplevelsen noensinne om et år, skriver de videre.

Karpe avsluttet Øyafestivalen i 2019. (Foto: Mathias Ertnaes.)

Festival – eller pengene tilbake

Men som alle vet, så er det et spesielt år vi befinner oss i, som følge av Covid-19-utbruddet. Nå håper og tror Øyafestivalen at det likevel kan arrangeres en frisk festivalsommer i 2021.

– Vi savner Tøyenparken, artistene, publikum, våre frivillige og alle andre venner, og må bare håpe på at verden snart blir litt mer normal. Vi velger å være positive, krysser fingrene for en rask vaksine, og tror uansett at vi gjennom konstruktiv dialog skal klare å bidra til at profesjonelle norske festivalarrangører kan skape et sikkert miljø for publikum i årene fremover, sier daglig leder i Øyafestivalen, Tonje Kaada.

Derfor innfører Øyafestivalen nå en refusjonsgaranti, som betyr at alle som kjøper billetter til Øyafestivalen 2021, kan velge å få pengene sine tilbake, dersom festivalen ikke arrangeres i 2021.

– Da vi måtte avlyse årets festival ble alle billetter automatisk overført til 2021, og alle som ønsket å refundere billetten fikk mulighet til det. Skulle Øyafestivalen bli nødt til å avlyse igjen grunnet Covid-19 (noe vi verken håper eller tror vil skje), vil vi selvsagt behandle våre billettkjøpere på samme måte, sier hun.

Men for at man skal kunne glede seg til en festivalsommer i Tøyenparken, må man som i alle andre år, kjøpe billett for å kunne glede seg. Det har, uten unntak, vært utsolgt de siste årene.

Lars Vaular avsluttet Øyafestivalen i 2017. (Foto: Ihne Pedersen.)

Nye navn på plakaten

Både artister som skulle ha spilt i 2020, samt nye navn, bookes nå inn til programmet.

Allerede er store navn som Bon Iver (US), Aurora, Kvelertak, Michael Kiwanuka (UK), Emilie Nicolas, Bikini Kill (US), Sondre Lerche, Signe Marie Rustad, The Switch, Kamara, Musti og Tøyen Holding bekreftet.

Og tidligere denne uken, ble dessuten ytterligere tre sterke, norske navn lansert til programmet: Signa Marie Rustad, The Switch og Tøyen Holding.

– Vi gleder oss til å lansere mer, skriver Øyafestivalen.

Festivalen har laget en oversikt over ofte stilte spørsmål.

De har også lansert billetter, som nå er ute til 2020-pris.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar