Svarer på kritikken:

Ingen munnkurv ved Kunstakademiet i Trondheim

Dekan på fakultet for arkitektur og design ved NTNU, Fredrik Shetelig, svarer på kritikken fra Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Thor Nielsen.)
Dekan på fakultet for arkitektur og design ved NTNU, Fredrik Shetelig, svarer på kritikken fra Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Thor Nielsen.)
Studenter ved Kunstakademiet i Trondheim kan fritt uttale seg til media, skriver dekan Fredrik Shetelig.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Dekan på Kunstakademiet i Trondheim, Fredrik Shetelig, svarer på Subjekt-redaktørens kritikk.

Studenter ved Kunstakademiet i Trondheim (KiT) kan fritt uttale seg til media.

Det er ukjent for oss at noen i ledelsen ved akademiet skal ha kalt studenter «inn på teppet» og gitt dem munnkurv.

Tvert imot ønsker vi en åpen diskusjon med stor takhøyde for ulike meninger.

Dette er en forutsetning for å kunne utvikle og forbedre instituttet.

Annonse

Vi antar at påstandene i kommentaren fra redaktøren i Subjekt har utspring i et møte som tre studenter hadde med en ansatt i administrasjonen ved KiT i november.

Hensikten med møtet var, slik det stod i invitasjonen, «å høre «hvilke forhold studentene ønsker skal bli bedre på KiT».

Den ansatte oppfattet at det kom mange nyttige innspill i møtet og at diskusjonen ble holdt i en god tone.

Det er overraskende både for henne og for oss i ledelsen ved Kunstakademiet og ved Fakultet for arkitektur og design at det som ble sagt i møtet i ettertid kan oppfattes som et forsøk på å kneble studentenes ytringsfrihet.

Ledelsen jobber kontinuerlig for å bedre situasjonen. Det er laget en handlingsplan for å bedre studiemiljøet og det pågår et arbeidsmiljøprosjekt for ansatte.

Problemene løses raskest og mest effektivt i dialog mellom ledelse, ansatte og studenter. Dette er en prosess som vi nå står midt oppe i.

Jeg har full tillit til instituttledelsen ved KiT og vi samarbeider med alle nivå ved NTNU om videreutviklingen av instituttet.

Les Danby Chois kritikk: – Fullstendig uhørt fra Kit-ledelsen

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar