- Eneste riktige å gjøre

Utsetter premiere av krigsfilm på grunn av Ukraina-krigen

Scener fra «Kampen om Narvik». (Foto: Nordisk film.)
Scener fra «Kampen om Narvik». (Foto: Nordisk film.)
Kinopremieren på «Kampen om Narvik» utsettes på ubestemt tid som følge av krigen i Ukraina.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturlivet i Norge påvirkes av krigen i Ukraina. Nå utsettes premieren på en av de største filmproduksjonene i nyere tid.

– Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet fram til at det er det eneste riktige å gjøre, sier filmens produsent Aage Aaberge hos Nordisk Film.

Han opplyser at Nordisk Film har vurdert om filmen kunne tjent som bidrag til å forstå hva krig er, og hvilke konsekvenser som følger. De har imidlertid landet på at det går et skille mellom å søke kunnskap om krig, og det å oppleve et realistisk krigsdrama i en kinosal.

Det er foreløpig ikke satt en ny dato for kinopremiere.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar