– Totalt uakseptabelt

Tar avstand fra vold etter Smith-opptrinnet

Oscar-akademiet skriver på Twitter at de tar avstand fra vold etter at skuespilleren Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen under prisutdelingen. – Akademiet tolererer ikke noen form for vold, tvitret de noen timer etter hendelsen. (Foto: Skjermdump.)
Oscar-akademiet skriver på Twitter at de tar avstand fra vold etter at skuespilleren Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen under prisutdelingen. – Akademiet tolererer ikke noen form for vold, tvitret de noen timer etter hendelsen. (Foto: Skjermdump.)
Oscar-akademiet skriver på Twitter at de tar avstand fra vold etter at skuespilleren Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen under prisutdelingen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oscar-akademiet skriver på Twitter at de tar avstand fra vold etter at skuespilleren Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen under prisutdelingen.

– Akademiet tolererer ikke noen form for vold, tvitret de noen timer etter hendelsen.

Smith gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han dro en vits om kona Jada Pinkett Smith.

Verdens verste menneske-produsent Thomas Robsahm, som var til stede under utdelingen, sier til NTB at folk i salen ble rystet av hendelsen.

– Først trodde jeg det var en del av showet, og at de hadde lagt på lyd fordi man kunne høre slaget, men så ropte han litt manisk, og jeg skjønte at dette virkelig skjedde, sier Robsahm.

Annonse

– Jeg synes at det er totalt uakseptabelt og håper det får konsekvenser, legger Robsahm til.

Ifølge Rolling Stone kommer Rock ikke til å anmelde Smith for episoden.

Etter voldshendelsen vant Smith i kategorien beste mannlige skuespiller for filmen «King Richard». I takketalen sin tok han til tårene og beklaget til Akademiet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar