«Syk pike» får verdenspremiere i Cannes

Regissør Kristoffer Borgli før festpremieren for filmen "DRIB" på Gimle kino onsdag kveld. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Regissør Kristoffer Borgli før festpremieren for filmen "DRIB" på Gimle kino onsdag kveld. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Den norske spillefilmen «Syk pike» av Kristoffer Borgli får i mai verdenspremiere i det prestisjetunge programmet Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kristoffer Borgli premierer sin neste film «Syk pike» under filmfestivalen i Cannes.

Det opplyser Norsk filminstitutt (NFI) i en pressemelding skjærtorsdag.

Det er Kristoffer Borgli som står for både regi og manus på filmen, som på engelsk har fått tittelen «Sick of Myself». I filmen lever Signe og Thomas i et konkurransepreget forhold som utvikler seg i negativ retning, når Thomas opplever suksess som kunstner. Signe gjør et desperat forsøk på å gjenopprette sin status ved å skape seg en ny identitet for å få oppmerksomhet og sympati.

– Å bli invitert til Cannes og Un Certain Regard er en fantastisk anerkjennelse for Kristoffer som regissør og den beste starten vi kunne drømme om for denne filmen, sier filmens to produsenter, Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures.

Oslo 20211027.
Skuespiller Kristine Kujath Thorp under lanseringen katastrofefilmen «Nordsjøen».
Foto: Javad Parsa / NTB

Det er den Amanda-belønte skuespilleren Kristine Kujath Thorp som har hovedrollen i filmen. «Syk pike» har premiere på norske kinoer til høsten.

Annonse

I fjor ble Eskil Vogts «De uskyldige» plukket ut til det offisielle Cannes-programmet Un Certain Regard. Også «Verdens verste menneske» av Joachim Trier hadde premiere på fjorårets festival, og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant som kjent prisen for beste kvinnelige skuespiller

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar