Dobbelt så store som HBO

Netflix er den mest populære strømmetjenesten i Norge

Squidgame ble raskt en favoritt blant nordmenn. Netflix er fortsatt den største strømmetjenesten blant nordmenn. (Foto: Netflix.)
Squidgame ble raskt en favoritt blant nordmenn. Netflix er fortsatt den største strømmetjenesten blant nordmenn. (Foto: Netflix.)
74 prosent av befolkningen i Norge abonnerer på en eller flere betalte strømmetjenester. Netflix er den mest populære, viser nye tall.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 74 prosent av befolkningen i Norge abonnerer på en eller flere betalte strømmetjenester. Netflix er den mest populære, viser nye tall.

Stadig flere strømmetjenester konkurrerer om norske brukere, og antall norske brukere øker år for år. Ifølge Norsk mediebarometer så halvparten av befolkningen på strømmet innhold en gjennomsnittsdag i fjor.

Ifølge barometeret er Netflix den mest populære tjenesten for betalt strømmet innhold, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

66 prosent av befolkningen har tilgang til et abonnement på Netflix, noe som er dobbelt så mange som for HBO Max. 30 prosent av befolkningen abonnerer på HBO Max.

Norske TV 2 Play ligger rett bak med en andel på 27 prosent, mens Viaplay (26 prosent) nå er den fjerde mest populære tjenesten i Norge.

Annonse

Den nye strømmetjenesten Disney+, som er den femte mest populære tjenesten, abonneres på av 21 prosent av befolkningen. Det er en stor økning fra kun 6 prosent i 2020.

Deretter følger Discovery+ (12 prosent), Amazon Prime (6 prosent) og Apple TV (3).

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar