Bedre tall enn ventet

Facebook-opptur tross mindre overskudd

Facebook-eier Metas overskudd krympet med 21 prosent til 7,5 milliarder dollar i første kvartal. Det var likevel nok til å løfte aksjen onsdag ettermiddag.(Foto:AP/Tony Avelar, File.)
Facebook-eier Metas overskudd krympet med 21 prosent til 7,5 milliarder dollar i første kvartal. Det var likevel nok til å løfte aksjen onsdag ettermiddag.(Foto:AP/Tony Avelar, File.)
Facebook-eier Metas overskudd krympet med 21 prosent til 7,5 milliarder dollar i første kvartal. Det var likevel nok til å løfte aksjen onsdag ettermiddag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Facebook-eier Metas overskudd krympet med 21 prosent til 7,5 milliarder dollar i første kvartal. Det var likevel nok til å løfte aksjen onsdag ettermiddag.

IT-gigantens overskudd i årets tre første måneder tilsvarer drøyt 68 milliarder kroner med dagens kurs. For et år siden ble overskuddet på 9,5 milliarder dollar.

Tross nedgangen reagerte markedet positivt da kvartalsrapporten ble lagt fram etter børsslutt onsdag. Etter den ordinære handelen gikk Meta-aksjen opp 13 prosent, melder CNBC.

De siste tallene er bedre enn ventet. Og de er langt bedre enn da den forrige rapporten ble lagt fram. Da forsvant 250 milliarder av selskapets børsverdi etter at antallet Facebook-brukere gikk ned for første gang. Aksjekursen har ikke hentet seg inn etter det, og siden årsskiftet har den falt med over 40 prosent før onsdagens gode nyheter.

I første kvartal økte omsetningen til 27,9 milliarder dollar, mot 26,2 milliarder i samme periode i fjor.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar