Kan finansiere twitter-kjøp

Elon Musk har solgt nesten 10 millioner Tesla-aksjer

Tesla-eier Elon Musk har solgt nærmere 10 millioner aksjer i selskapet for rundt 8,4 milliarder dollar, muligens for å finansiere Twitter-kjøpet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tesla-eier Elon Musk har solgt nærmere 10 millioner aksjer i selskapet for rundt 8,4 milliarder dollar, muligens for å finansiere Twitter-kjøpet.

Musk meldte inn salget til amerikanske myndigheter torsdag og fredag. De siste dagene har han solgt til sammen 9,6 millioner aksjer, de fleste av dem for mellom 800 og 995 dollar stykket. Mange av aksjene ble solgt tirsdag, da kursen gikk ned 12 prosent i løpet av dagen.

Sent torsdag skrev Musk på Twitter, som han er i ferd med å kjøpe, at han ikke planlegger å selge flere aksjer. Verdens rikeste mann eier fortsatt 163 millioner aksjer i elbilselskapet.

Musk ser ut til å skulle låne opptil 25,5 milliarder dollar fra en rekke banker for å finansiere Twitter-kjøpet, men aksjesalget kan finansiere noe av beløpet. Budet på det sosiale mediet er på 44 milliarder dollar.

Tesla-kursen stupte tidligere i uken, blant annet på grunn av uro rundt Musks planer for å betale for Twitter. Fredag steg aksjen 4,4 prosent. Samme formiddag hadde Twitter-aksjen gått opp 1,6 prosent.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar