–Uforenelig med å være tilknyttet VGTV

VGTV bryter med Bernt Hulsker

Bernt Hulsker under Fotballfesten 2019. Nå bryter flere av samarbeidspartnerne samarbeidet, mens saken hans er under etterforskning. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Bernt Hulsker under Fotballfesten 2019. Nå bryter flere av samarbeidspartnerne samarbeidet, mens saken hans er under etterforskning. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker og viser til at den tidligere fotballprofilen er under etterforskning for hatefulle ytringer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker og viser til at den tidligere fotballprofilen er under etterforskning for hatefulle ytringer.

VGTV og Bernt Hulsker er kommet til enighet om å avslutte samarbeidet, og Hulsker vil fra nå av ikke lenger være tilknyttet VGTV, skriver administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad i en epost til VG.

Det Hulsker er anklaget for, som politiet har bekreftet at de etterforsker, er helt uakseptable handlinger som ikke er forenlige med å være tilknyttet VGTV, ifølge Hønningstad.

Det er en dørvakt ved utestedet Syng i Oslo som har anmeldt Hulsker for hatefulle ytringer kvelden 9. mars, ifølge TV 2.

Hulsker har selv beklaget oppførselen sin den aktuelle kvelden. Han har ikke svart på VGs henvendelser i forbindelse med VGTV-bruddet.

Annonse

– Fornærmede er avhørt av politiet, og saken er under etterforskning som hatefulle ytringer etter straffeloven paragraf 185. Det jeg kan si om etterforskningen, er at det blant annet er naturlig å avhøre vitner som har vært til stede ved hendelsen og mistenkte i saken. Utover dette ønsker jeg ikke gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt, sier politiadvokat Marianne Aune til VG.

Da Hulsker i april overfor TV 2 kommenterte at Max Social avbrøt samarbeidet med ham, sa han følgende via sin Max Social-manager Vilde Kristine Darvik:

«Det jeg gjorde var helt forferdelig, og jeg klarer ikke se meg selv i speilet engang. Konsekvensene har vært, og er, store. Med rette. Jeg søkte hjelp dagen etter hendelsen og har ikke vært på jobb siden. Jeg håper jeg med tiden kan vise folk hvem jeg egentlig er, og hvilke verdier jeg har. Om det tar lang tid forstår jeg og aksepterer det, men kanskje det aldri skjer. Da godtar jeg det også.»

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar