– Humoristisk undertone

Siri Dokkens tegning om regjeringsskiftet ble Årets Avistegning

Siri Dokken, fast tegner for Dagsavisen, er tildelt prisen Årets Avistegning. (Foto: Siri Dokken/NTB.)
Siri Dokken, fast tegner for Dagsavisen, er tildelt prisen Årets Avistegning. (Foto: Siri Dokken/NTB.)
Siri Dokken, som er fast tegner for Dagsavisen, er tildelt prisen Årets Avistegning 2021. Hun vant med sin tegning om utfordringene rundt regjeringsskiftet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Siri Dokken, som er fast tegner for Dagsavisen, er tildelt prisen Årets Avistegning 2021. Hun vant med sin tegning om utfordringene rundt regjeringsskiftet.

Dokkens humoristiske tegning av Jonas Gahr Støre og Erna Solberg understreket at det langt fra ville bli noen fest å overta statsministertaburettet.

– Den humoristiske undertonen er også til stede, selv om illustrasjonen på alle vis understreker det tydelige, politiske poenget, heter det i juryens begrunnelse.

I tegningen «Regjeringsskifte» dras blikket mot Ernas lure flir, når hun forlater Statsministerens kontor – etter å ha lagt ut felle for arvtakeren Jonas.

Siri Dokken har vunnet denne prisen to ganger tidligere, og juryen skriver at det en berikelse for de politiske kommentarene i Dagsavisen å bli akkompagnert av hennes praktfulle, kunstneriske bidrag.

Annonse

Prisen for Årets Avistegning deles ut av Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Norsk Redaktørforening (NR) og Norsk Journalistlag (NJ).

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar