– stilsikre språklige virkemidler

Njord V. Svendsen i Khrono fikk NTBs språkpris

Njord V. Svendsen mottok NTBs språkpris under nordiske mediedager i Bergen. (Foto: Ba.no.)
Njord V. Svendsen mottok NTBs språkpris under nordiske mediedager i Bergen. (Foto: Ba.no.)
Khrono-journalist Njord V. Svendsen mottok onsdag kveld NTBs språkpris under Nordiske Mediedager i Bergen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Khrono-journalist Njord V. Svendsen mottok onsdag kveld NTBs språkpris under Nordiske Mediedager i Bergen.

Svendsens skarpe og morsomme penn vekker assosiasjoner til nynorskpioneren Aasmund Olavsson Vinje, mener juryen.

«Juryen hedrer Svendsens bruk av stilsikre språklige virkemidler i tekstene han skriver om den ofte vanskelig tilgjengelige kunnskapssektoren. Dermed åpner han opp en boble, som tidvis er en lukket del av samfunnet», heter det i begrunnelsen.

– Jeg er overveldet, glad og takknemlig! Å bli sett og verdsatt av en så kompetent jury til en så høythengende pris betyr svært mye, sier prisvinner Svendsen.

Prisen ble delt ut av NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem.

Annonse

– Juryen har gjort et godt valg. Svendsen er et glitrende eksempel på at godt mediespråk kan være brekkstangen som åpner opp selv den tyngste materien, sier Flem.

NTBs språkpris deles årlig ut til en person som har skrevet godt i mediene gjennom hele året. Fjorårets vinner var journalist og samfunnsdebattant Ingeborg Senneset i Aftenposten.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar