Internasjonal konkurranse preger bildet

Fersk NRK-sjef bekymret for å ikke nå de unge

kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen under et pressetreff i forkant av avreisen til Eurovision. Nå er hun bekymret for at Nrk ikke klarer å nå unge mediebrukere. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen under et pressetreff i forkant av avreisen til Eurovision. Nå er hun bekymret for at Nrk ikke klarer å nå unge mediebrukere. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Den nye NRK-sjefen må kjempe mot store konkurrenter fra utlandet. Vibeke Fürst Haugen frykter at kanalen kan miste dagens unge mediebrukere for godt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den nye NRK-sjefen må kjempe mot store konkurrenter fra utlandet. Vibeke Fürst Haugen frykter at kanalen kan miste dagens unge mediebrukere for godt.

Ni av ti nordmenn bruker ett eller flere tilbud fra NRK hver dag. Kringkastingssjefen sier de aldri har stått sterkere, og tilliten i befolkningen er høy, skriver Aftenposten.

Samtidig viste Norsk mediebarometer nylig at en av seks unge kun får nyheter via sosiale medier. Blant dem mellom 15 og 24 år, kom ikke NRK inn på listen over de mest brukte mediene.

– Den største utfordringen er den internasjonale konkurransen, sier 53-åringen som nylig flyttet inn i sjefskontoret på Marienlyst. Hun ser en risiko for at de unge som ikke finner veien til NRK, kan være tapt for alltid.

– Hvis vi ikke klarer å få med oss de unge, så kan vi se for oss at de ikke vil bli lojale NRK-lyttere og seere etter hvert. Når man ikke har med seg NRK fra sin egen oppvekst, så er det liten grunn til at man plutselig skal oppdage det som voksen og få et veldig nært forhold til det, sier Fürst Haugen.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar