– Folk tror jeg er i en gulag

Britisk youtuber anholdt og avhørt i Kasakhstan

Youtuberen lager reisevideoer og har spesialisert seg på tidligere sovjetstater. Her fra en tidligere reisevideo. (Foto: Skjermdump.)
Youtuberen lager reisevideoer og har spesialisert seg på tidligere sovjetstater. Her fra en tidligere reisevideo. (Foto: Skjermdump.)
Den britiske Youtube-profilen Benjamin Rich, kjent som Bald and Bankrupt, ble anholdt og avhørt etter å ha besøkt et russiskkontrollert romsenter i Kasakhstan.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den britiske Youtube-profilen Benjamin Rich, kjent som Bald and Bankrupt, ble anholdt og avhørt etter å ha besøkt et russiskkontrollert romsenter i Kasakhstan.

Rich lager reisevideoer og har spesialisert seg på tidligere sovjetstater. Han har 3,53 millioner følgere og samarbeider blant annet med norske Harald Baldr.

I et innlegg på Instagram skriver Rich at han ble avhørt av russisk politi i et par timer ettersom han hadde besøkt romfartssenteret i Bajkonur uten å betale avgiften som var påkrevd.

– Jeg har våknet opp til mange meldinger fra folk som spør om jeg er ok. Folk tror tydeligvis at jeg er i Gulag, skriver Rich.

Han understreker at han ikke ble pågrepet, men at han fikk en bot. Han sammenligner det han ble anklaget for med å gå på rødt lys.

Annonse

Det russiske romfartsbyrået Roskosmos opplyste ifølge Reuters at Rich ble anholdt i Bajkonur. De la også ut bilde av visumet hans for å bevise dette. En hviterussisk kvinne ved navn Alina Tselijupa ble også anholdt.

Roskosmos-sjef Dmitrij Rogozin sa at Rich etterforskes for ulovlige handlinger, uten at det ble spesifisert hva det dreide seg om.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar