– Ikke noe å gå på

Trettebergstuen advarer NRK om lederlønninger

NRK Marienlyst. (Foto: Wikipedia.)
NRK Marienlyst. (Foto: Wikipedia.)
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har kontaktet NRK og advart dem om lederlønnsnivået i statskanalen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har kontaktet NRK og advart dem om lederlønnsnivået i statskanalen.

– De har ikke noe å gå på, sier Trettebergstuen, som har det politiske ansvaret for NRK, til Dagbladet.

Den nye kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugens lønn ved tiltredelse i NRK er 3.385.900 kroner i året. Det viser deler av arbeidskontrakten til Fürst Haugen som Medier24 har fått innsyn i. Hun dobler dermed nesten lønnen hun hadde som direktør for Marienlyst-divisjonen, hvor hun tjente 1.773.000 kroner i året.

Kulturministeren advarer mot lønnsutgiftene i statskanalen, og sier hun har gitt NRK klar beskjed om å tenke seg om.

– Vi i regjeringen er opptatt av å føre en edruelig lederlønnspolitikk. Vi har gitt NRK beskjed om at de ikke har noe å gå på, noe som også gjelder for alle andre underliggende etater, sier kulturministeren til avisa.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar