Lokalradioer får millionstøtte for å kunne sende på dab

DAB.radio i en butikk i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
DAB.radio i en butikk i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Medietilsynet fordeler i disse dager 8,2 millioner kroner til lokalradioene. 4,4 millioner av dette går til å dekke utgifter de har med å sende på dab.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Medietilsynet fordeler i disse dager 8,2 millioner kroner til lokalradioene. 4,4 millioner av dette går til å dekke utgifter de har med å sende på dab.

Lokalradioene har stram økonomi, og støtten bidrar til at de kan tilby innholdet sitt på dab, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Nistad Sekkelsten, i en pressemelding.

Utover å dekke DAB-utgifter i 49 lokalradioer, er 1 million kroner av pengene kompetanse- og utviklingstilskudd.

– RadiOrakel er en av radioene som får utviklingsstøtte. Radioen får støtte til et prosjekt som skal øke bruken av kvinnelige norske artister i spillelistene til radioen, sier Sekkelsten.

Medietilsynet deler også ut 555.000 kroner i støtte til lokalradioer med etniske og språklige minoriteter som målgruppe og 2,2 millioner kroner til bransjeorganisasjoner.

Annonse

Til sammen har lokale radio- og TV-kanaler fått 21,6 millioner kroner fra Medietilsynet hittil i år. Tidligere i år fikk de 13,4 millioner kroner i støtte til programproduksjoner og digitalisering av lokalradio.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar